Comments Posts

Verbeter Blog

Biografie Herman Vis (1966)

Herman Vis (1966) is een geboren ondernemer en voelt zich thuis in technische omgevingen. Herman is sterk gericht op het samenspel van techniek, mensen en processen. Hij ontdekte een werkwijze waarmee iedere organisatie daadwerkelijk en blijvend verbeterd kan worden. Bij MKB-ondernemers voelt Herman zich als een vis-in-het-water.

Over de schouders meekijken

Van jongs af aan keek hij nieuwsgierig mee over de schouder van een tiental ondernemers. Gretig als hij is greep hij de kansen om de leiding op zich te nemen en zaken te verbeteren. Dit gaf hem voldoende zelfvertrouwen om zich verder te ontwikkelen. Dankzij zijn enthousiasme en invoelingsvermogen heeft menig team weer zelfrespect en toekomstperspectief gekregen. Herman inspireert mensen en brengt bedrijven van A naar B.

Techniek en productie

Herman voelt zich thuis in technische omgevingen. Kent de taal van de engineer en operator. Hij stimuleert het bedenken van slimme ideeën waarbij hij altijd de grote lijnen bewaakt en regelmatig zelf zaken inbrengt, beoordeelt of corrigeert. In de loop der jaren heeft Herman kennis en ervaring opgedaan met vrijwel alle technische disciplines voor metaal en kunststofbewerkingen en de daarbij horende vakgebieden zoals hydrauliek, pneumatiek, meet & regeltechniek en elektrotechniek.

Als bedrijfskundige en logisch denker is Herman gegrepen door Lean Management. In zijn ogen is Lean Management een filosofie, een denkwijze. Het gaat niet zozeer om kennis te hebben van het Lean-vakjargon. Maar om er voor te zorgen dat medewerkers het bedenken van oplossingen voor problemen beheersen. Om medewerkers te leren doelgericht te experimenteren en om hen uit te dagen onbekende paden te betreden. Hiervoor is het management verantwoordelijk. En pas als het management dit bereikt komt er structurele vooruitgang wat resulteert in concurrentievoordeel.

Rechtvaardigheid

Naast ruime kennis en ervaring op bedrijfskundig gebied heeft Herman een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Herman draagt met veel liefde de verantwoording voor een groot gezin met vijf kinderen. Zoon Boaz is geadopteerd uit Ethiopië. Daarnaast is zoon David na 20 maanden in 2001 aan wiegendood overleden. Alle kinderen hebben een bijzonder warme plek in het hart van Herman. Het leven heeft ook Herman gevormd tot wie hij nu is: een inspirerend leider die waarde hecht aan persoonlijke verantwoordelijkheid en handelt vanuit mededogen.

Het is de hartenwens van Herman dat de onrechtvaardigheid van wereldwijde armoede een halt wordt toegeroepen. Met name kinderen zijn de dupe van armoede. Dit zou niet zo moeten zijn…

 

 

Herman Vis draagt de volgende organisaties een warm hart toe:

 

Compassion - Roep armoede een halt toe!

 

 

Doof zijn én werken. De kracht van De Verbinding.

Verbind met elkaar!

HootSuite - Social Media Dashboard

LinkedIn